分享好友 招生考试首页 频道列表

英语外刊高中2025年高考,英语外刊2025年高考热点文章

2024-12-19 19:274060

今天特长生小编为大家分享关于高考特长生、艺术特长生、体育特长生、舞蹈特长生等招生简章和录取分数线的相关文章!

2023年全国硕士研究生招生考试初试已结束。猎考考研网及时为各位考研考生梳理"2023考研英语阅读Text1考试特征分析"内容,2024考生千万明确此次考试方向,以便更好的应对未来的考试: Text 1选自英国的报纸《金融时报》(Financial Times)2021年11月1日文章Schools face calls to boost environmental teaching,文章围绕环境教育问题展开论述,介绍了当前美国对于在学校中如何进行关于气候变化的教育存在的争议,并分析了当前气候变化教育中存在的问题。 这篇文章涉及的是教育问题,且与环境、气候变化相关,这类话题在国内外都比较常见,且与生活比较贴近,同学们对这类话题应该不陌生。教育相关问题在试题中也曾多次出现,是考研英语阅读文章的主要话题类型之一,例如2014年Text 4和2019年Text 2分别探讨过关于文科教育和大学生的分数的相关问题。 从文章的词句来看,本文整体难度居中,与历年考试的词句难度一致。虽然个别句子相对较长,但长句子很多都是纸老虎,在阅读的过程中,可以忽略同位语等一些相对次要的信息、抓住句子主干信息,便可以理解句子大意并顺利解题。 从命题来看,本文难度也与往年持平。本篇重点依然考查的是考生对细节信息的把握,五道题均为细节题。其中第一题针对文章第一段的修辞手法,即用抛砖引玉的手法引出文章中心进行考查,这种考查在往年就出现过,也是对今年新大纲中增加的“分析文中使用的修辞手法、论证方法等”这一阅读能力进行考查的体现。第三题和第五题均涉及对长难句的理解,但如上段所述,定位句虽然很长,但只要抓住句子主干便可读懂句子大意;另外需要注意的是,这两题均需要读懂句子大意后,对其进行一定的概括总结和推断,相对于第二和第四题,有一定的难度。 从2023年Text 1的考查情况来看,英语一的阅读部分仍很关注“理解文中的具体信息”“理解作者的意图、观点或态度”“作出判断、推理和引申”等阅读能力,24考生在备考时应当注重夯实基础,积累词汇并提高长难句分析的能力,同时通过大量的阅读练习,提升理解、概括、推理的能力,方能在考场上灵活应对,取得理想的成绩。 考研有疑问、不知道如何总结考研考点内容、不清楚考研报名当地政策,点击底部咨询官网,免费领取复习资料:

考研四六级外刊精读方法提升英语

你一定要知道的外刊精读办法考研人四六级备考党看!

为什么要阅读外刊?

①积累生词,外刊的内容不免会遇到生词,可以用以扩充词汇储备量。

②习惯英文句子逻辑,培养语感,外刊的内容表达地道,经常阅读外刊可以学习它地道的语言表达方式和叙述方式。

③提高英语阅读速度,提高阅读速度在英文考试中很有必要,一般在平常就养成阅读的习惯,在考试的时候就可以大大减少做阅读题所需的时间。

④考研或其他英语考试很有可能会出原文,尤其是考研,很多阅读文章都是从外刊中直接摘出来的。

⑤还能了解到很多知识,外刊涉及到的内容很广。人文、历史、时事、地理.......这对于熟系考试话题也很有帮助。

二、外刊哪里去找?

薄荷外刊是一个不错的选择,每天早晚双更国际资讯~

其他网站:Magazine lib World mags Chinadaily 国家地理杂志

三、如何精读一篇外刊?

①泛读一篇全文,了解文章大意,能用自己的话总结出来。

②逐段精读。包括提取生词、句子分析、素材积累、背景文化了解四个部分。

提取生词:双击任意单词都可以查看单词释义,还可以加到单词本里积累起来。

句子分析:点击可以查看句子释义,还可以划线和做笔记。

素材积累:积累外刊里提到的话题,论点论据、新闻等等,以后进行写作的时候可以用到。

背景文化了解:外刊里往往会提到我们不太了解的背景文化,遇到这类词难免会不知道该如何理解。这个时候就需要去了解它的背景,才能更好地读懂它。

笔记整理

①可以将精读过的外刊按照话题(人文类、自然类、经济类、科技类等)、期刊(发布自经济学人、纽约客等)进行分类整理。

②生词、短语可以汇总为表格形式,更简单直观,容易查阅。

③积累的素材(论点论据、话题等)可以写成思维导图的形式,思维导图工具:幕布、x mind.

④使用不同颜色的高光、下划线等在文章中标注出需要记忆的句子短语。

⑤定期复习(即使是精读,还是要定期复习笔记,以免忘记哦~)

四、可以阅读哪些外刊?

《经济学人》The Economist

《科学美国人》Scientific American

《纽约时报》The NewYork Times

《自然》Nature

《纽约客》The New Yorker

《泰晤士报》The Times

《经济学人》The Economist

《科学美国人》Scientific American

《纽约时报》The NewYork Times

《自然》Nature

《纽约客》The New Yorker

《泰晤士报》The Times

《每日邮报》Daily Mail

《华尔街日报》The WallStreet Journal

《人物》People

《大西洋月刊》The Atlantic

《国家地理杂志》National Geographic

高考英语阅读文章

阅读是人们获取信息的重要途径。对于我国中学英语教学来说,阅读始终为中学英语教学的关键组成部分,而高考英语是中学英语教学中非常关键的组成部分。下面就是我给大家整理的高考 英语阅读 文章 ,希望大家喜欢。 高考英语阅读文章篇一:交友 Many of us mistakenly believe that it's wrong to think we have any good qualities. We may spend a lot of time blaming ourselves for our negative qualities, thinking that self criticism is the key to improving our performance. However, a constant focus on our supposed shortcomings can stop our efforts to make friends with other people. How can we believe that others could like us if we believe our inner being is flawed(有缺陷)? If someone seems to dislike you, the reason for that dislike might have little or nothing to do with you. The person who doesn't like you might be fearful, or shallow, or busy or shy. Perhaps you and that person are simply a mismatch for each other at this particular time. Don't take yourself out of the game by deciding that your flaws are bigger than your good qualities. In fact, some o f the very qualities you consider to be flaws may be irresistible to someone else. For all the factors that might cause one person to reject you, there are at least as many factors that will work in your favor with someone else. You might be thirty pounds over your ideal weight, but you may have a wonderful laugh and a real enthusiasm for life. There are many people who don’t mind your extra pounds. You may drive a shabby car, but you might be a great dancer and a loyal friend. There are people out there looking for loyalty, or fun, or sweetness, or wisdom, and the package it comes in is not important. If you are worried that you are not beautiful enough to attract friends, keep in mind that not everyone is looking for physical beauty in their friends. You can decide to feel inferior(自卑) because you don't have much money and you don't drive a nice car. You can believe that this is the reason that you don't have many friends in your life. On the other hand, if you are very wealthy you may be suspicious that everyone is after your money and that nobody really likes yo u as a person. The point is that you can focus on just about anything and believe it's the reason you do not have friends and cannot make any. 36. According to the author ___________ plays an important role in making friends. A. admitting your shortcomings B. self criticism C. modesty D. confidence 【答案】D 【解析】推理判断题。根据a constant focus on our supposed shortcomings can stop our efforts to make friends with other people.既然我们强调我们的缺点有可能在交朋友方面成为绊脚石,那么我们就应该自信,故选D。 37. If you are not liked by a person, _________ . A. you should find the reason in yourself B. you’d better talk with the person face to face C. you may not be the one to be blamed D. you and that person misunderstand each other 【答案】C 【解析】细节理解题。根据If someone seems to dislike you, the reason for that dislike might have little or nothing to do with you. The person who doesn't like you might be fearful, or shallow, or busy or shy.不喜欢你也许和你一点关系都没有,你也许不应该受到责备,故选C。 38. We can learn from the third paragraph that ____________ . A. your good qualities may turn out to be your flaws B. your weakness may also be your strengths in some way C. your negative qualities cause a person to reject you D. you’ll have few friends if your flaws are bigger than your good qualities 【答案】B 【解析】细节理解题。根据In fact, some of the very qualities you consider to be flaws may be irresistible to someone else.你的弱点也许是在某方面是你的强项,故选B。 39. Which of the following is true according to the author? A. It is important to lose weight. B. It is easier for a wealthy person to make friends. C. Inner qualities are more important than physical appearance. D. If you are not beautiful enough, try to improve yo ur physical beauty. 【答案】C 【解析】细节理解题。根据If you are worried that you are not beautiful enough to attract friends, keep in mind that not everyone is looking for physical beauty in their friends.内心的美比外在的美要重要的多,故选C。 40. What do you think the author is most likely to suggest if he continues to write? A. How to find your good qualities. B. How to make friends. C. How to make self criticism. D. How to lose weight. 【答案】A 【解析】细节理解题。根据The point is that you can focus on just about anything and believe it's the reason you do not have friends and cannot make any.既然找到了交不上朋友的原因 ,那么就应该找出自己的好的品质,下面就应该写如何找到自己好的品质,故选A。 高考英语阅读文章篇二:太阳能 Sunny countries are often poor. A shame, then, that solar power is still quite expensive. Eight19, a British company by Cambridge University, has, however, invented a novel way to get round this. In return for a deposit of around $10 it is supplying poor Kenyan families with a solar cell able to generate 2.5 watts of electricity, a battery that can deliver a three amp(安培) current to store this electricity, and a lamp whose bulb is a light-emitting diode(二极管). The firm thinks that this system, once the battery is fully charged, is enough to light two small rooms and to power a mobile-phone charger for seven hours. Then, next day, it can be put outside and charged back up again. The trick is that, to be able to use the electricity, the system's keeper must buy a scratch card—for as little as a dollar—on which is printed a reference number. The keeper sends this reference, plus the serial number of the household solar unit, by SMS to Eight19. The company's server will respond automatically with an access code to the unit. Users may consider that they are paying an hourly rate for their electricity. In fact, they are paying off the cost of the unit. After buying around $80 worth of scratch cards—which Eight19 expects would take the average family around 18 m onths—the user will own it. He will then have the option of continuing to use it for nothing, or of trading it in for a bigger one, perhaps driven by a 10-watt solar cell. In that case, he would go then through the same process again, paying off the additional cost of the upgraded kit at a slightly higher rate. Users would therefore increase their electricity supply steadily and affordably. According to Eight19's figures, this looks like a good deal for customers. The firm believes the average energy-starved Kenyan spends around $10 a month on oil—enough to fuel a couple of smoky lamps—plus $2 on charging his mobile phone in the market-place. Regular users of one of Eight19's basic solar units will spend around half tha t, before owning it completely. Meanwhile, as the cost of solar tech nology falls, it should get even cheaper. 41. The underlined word “get round” in the first paragraph can be replaced by _______ . A. make use of B. come up with C. look into D. deal with 【答案】D 【解析】词义猜测题。make use of利用; come up with想出; look into调查; deal with处理。根据solar power is still quite expensive及Eight19, a British company by Cambridge University, has, however, invented a novel way to因为太阳能仍然很贵,所以Eight19发明了一个新的 方法 来解决这个问题,故选D。 42. What should the user do when the electricity in the battery is used up? A. Buy a scratch card. B. Recharge it outside. C. Buy another solar cell. D. Return it to the company. 【答案】B 【解析】细节理解题。根据文章第一段最后一句Then, next day, it can be put outside and charged back up again.可知没有电了,你可以把它放在外面重新充电,故选A。 43. How much would users pay for the cell and scratch cards before they own a 2.5-watt solar cell? A. Around $10. B. Around $80. C. Around $90. D. Around $180. 【答案】C 【解析】细节理解题。根据文章1,3段After buying around $80 worth of scratch cards—which Eight19 expects would take the average family around 18 months—the user will own it. 和In return for a deposit of around $10 it is supplying poor Kenyan families with a solar cell able to generate 2.5 watts of electricity可知在你拥有这些之前,你要花费90元。故选C。 44. It can be inferred from the last paragraph that __________ __. A. Kenyan families would find it difficult to afford the solar cell B. using the solar cell would help Kenyan families save money C. few Kenyan families use mobile phones for lack of electricity D. the company will make a great profit from selling solar cells 【答案】B 【解析】推理判断题。根据文章最后一段The firm believes the average energy-starved Kenyan spends around $10 a month on oil—enough to fuel a couple of smoky lamps—plus $2 on charging his mobile phone in the market-place. Regular users of one of Eight19's basic solar units will spend around half that, before owning it completely. Meanwhile, as the cost of solar technology falls, it should get even cheaper.可知这样做会让太阳能的成本降低,会给肯尼亚的人来到好处。故选B。 45. What might be the most suitable title for the passage? A. Solar Energy: Starting from Scratch. B. Eight19: a creative British Company. C. Kenyan Families: Using Solar Energy for Free. D. Poor Countries: Beginning to Use Solar Ene rgy 【答案】A 【解析】标题归纳题。根据文章主题段第一段内容可知本文讲述的是Eight19,这家英国的公司所采用的使用太阳能的一种新的方法,故选A。 高考英语阅读文章篇三:加薪 While Andrew was getting ready for work one Friday morning, he announced to his wife that he had finally decided to ask his boss for a salary raise. All day Andrew felt nervous and anxious as he thought about the upcoming showdown. What if Mr Larchmont refused to grant his request? Andrew had worked so hard in the last 18 months and landed some great accounts for Braer and Hopkins Advertising Agency. Of course, he deserved a wage increase. The thought of walking into Larchmont’s office left Andrew weak in the knees. Late in the afternoon he was finally courageous enough to approach his superior. To his delight and surprise, the ever-frugal(一向节俭的)Harvey Larchmont agreed to give Andrew a raise! Andrew arrived home that evening—despite breaking all city and state speed limits—to a beautiful table set with their best china, and candles lit. His wife, Tina, had prepared a delicate meal including his favorite dishes. Immediately he figured someone from the office had tipped her off! Next to his plate Andrew found a beautiful lettered note. It was from his wife. It read: “Congratulations, my love! I knew you’d get the raise! I prepared this dinner to show just how much I love you. I am so proud of your accomplishments!” He read it and stopped to reflect on how sensitive and caring Tina was. After dinner, Andrew was on his way to the kitchen to get dessert when he observed that a second card had slipped out of Tina’s pocket onto the floor. He bent forward to pick it up. It read: “Don’t worry about not getting the raise! You do deserve one! You are a wonderful provider and I prepared this dinner to show you just how much I love you even though you did not get the increase.” Suddenly tears swelled in Andrew’s eyes. Total acceptance! Tina’s support for him was not conditional upon his success at work. The fear of rejection is often softened and we can undergo almost any setback or rejection when we know someone loves us regardless of our success or failure. 31. What was Andrew’s plan that Friday? A. To request a wage increase from his boss. B. To get a job with the Braer and Hopkins Advertising Agency. C. To celebrate his success with his wife at home. D. To ask his boss to come for dinner. 【答案】A 【解析】细节理解题。由“he announced to his wife that he had finally decided to ask his boss for a salary raise.”可知他打算要求老板给他加薪。故选A。 32. On his way back home, Andrew _________. A. felt weak in the knees B. was punished by the traffic policeman C. was too anxious to share the news D. couldn’t wait to enjoy a meal 【答案】C 【解析】细节理解题。由“Andrew arrived home that evening—despite breaking all city and state speed limits”中“尽管超出了城市及国家的最高车速”可 知Andrew车开的很快,说明他很急切地回家去分享这个好消息。故选C。 33. Which of the following statements about the story is FALSE? A. Andrew was afraid that his request would lead to disaster. B. Andrew had worked very hard and done his part for the company. C. Andrew’s boss agreed to his request. D. One of Andrew’s colleagues had told his wife the good news. 【答案】D 【解析】推理判断题。第五段“a second card had slipped out of Tina’s pocket onto the floor.”提到妻子还写了一封信。根据后面信的内容,妻子不知道他加薪的要求是否取得了老板的同意而准备了两封信。所以没有人告诉他妻子这个好消息。故选D。 34. Why did Tina prepare a grand dinner for Andrew that day? A. She was confident of his getting a pay raise. B. She meant to show her support whatever the result would be. C. She believed t hat her husband was the best in his company. D. She wanted to express her gratitude for his devoti on to the family. 【答案】B 【解析】细节理解题。“Tina’s support for him was not conditional upon his success at work. ”说明Tina对他的支持不是基于他在工作上的成功。无论结果如何她都会支持他。故选B。 35. We can conclude from the text that ______. A. we should never be afraid to ask for what is due to us B. work hard and you will be rewarded C. many fears turn out to be unfounded D. unconditional love brin gs courage and strength 【答案】D 【解析】推理判断题。最后一句“we can undergo almost any setback or rejection when we know someone loves us regardless of our su ccess or failure.”说明无条件的爱带来勇气和力量。

TeChangSheng.Com特长生网高考艺考特长生招生院校网上报名入口,报考时间,分数线,艺术特长生,体育,舞蹈,音乐,美术,书法,器乐等招生简章,填报志愿等信息.

反对 0
举报 0
收藏 0
打赏 0
吉首大学转专业要考英语吗,吉首大学网络与新媒体专业
今天特长生小编为大家分享关于高考特长生、艺术特长生、体育特长生、舞蹈特长生等招生简章和录取分数线的相关文章! 吉首大学的本科学生学籍管理规定对转专业与转学有明确的规定。一、二年级学生在以下情况下可以申请转专业: 学生有显著特长,转专业能更好地发挥其特长; 入学后被诊断出某种疾病或生理缺陷,无法在原专业继续学习,但可适应其他专业; 有特殊困难,转专业是继续学业的必要条件。 然而,以下情况则不允许转专业或转学: 入学不满一

0评论2024-12-20148

留学瑞典费用,留学瑞典学什么语言
今天特长生小编为大家分享关于高考特长生、艺术特长生、体育特长生、舞蹈特长生等招生简章和录取分数线的相关文章! 1.瑞典留学硕士申请条件及优势 一、瑞典留学硕士申请条件 1、学历 申请人有大学学士学位证书。在实际申请中,瑞典学校并不全部要求留学生一定要提供学位证,其中部分院校也愿意接收大四在校学生的申请,如瑞典皇家理工学院及瑞典查尔姆斯理工大学。 2、专业 留学生申请的研究生专业必须与本科专业相同。转专业在瑞典是不被允许的,基本所有的瑞典学校都要求留学生申请本专业,如果留学生在大学修过两

0评论2024-12-20461

江南大学转专业,江南大学转专业的条件
今天特长生小编为大家分享关于高考特长生、艺术特长生、体育特长生、舞蹈特长生等招生简章和录取分数线的相关文章! 不可以。到了大二成绩好的话可以学习二专,貌似不是双学位。。。江南大学师范类专业只能转到师范类,不可以转非师范滴(我也是师范生。。。),自己好好努力都一样的,你可以业余时间(相当多)学习喜欢的专业,跨专业考研,这样就彻底摆脱你本来的专业和师范了(话说将来有个教师资格证也是一种资本滴),已经调剂了就别纠结了,好好学,一样的!对了,不知道你们今年入学有没有英语考试(录取通知书会有说明),有的话一定好好准

0评论2024-12-20489

重庆师范大学转系要求,重庆师范大学转专业
今天特长生小编为大家分享关于高考特长生、艺术特长生、体育特长生、舞蹈特长生等招生简章和录取分数线的相关文章! 重庆师范大学在大一下期有一次转专业机会,要求是本人申请(最好提出点过硬的理由,比如身体条件不适合原专业学习和今后就业的要求之类),家长同意,原专业学院批准转出(这个非常重要,因为一般专业很不愿意学生转走,想转走必须获得你的辅导员和学院领导的理解和支持),参加转专业考试(考原专业和想转入的新专业的主科,一般是四门),成绩在想转入该专业参加考试的同学中名列前茅,想转入专业的学院同意接受(这个也很关键,

0评论2024-12-20514

非英语专业可以考英语专业四级吗,非英语专业能考英语八吗
今天特长生小编为大家分享关于高考特长生、艺术特长生、体育特长生、舞蹈特长生等招生简章和录取分数线的相关文章! 可以的, 英语专业是不需要考数学的,考核科目为:政治(分值100)、基础英语(分值150分)、综合英语或专业课(分值150分)以及第二外语(分值100)共四门。 英语专业初试的4门课程中,只有政治一门是国家统一命题,其他3门都是个招生单位自己出题(个别语种属于国家统考,但是这类学校一般很少并且会提前在招生说明中说明)。 二外是报考学校出题,法语或者日语或者德语或者俄语任选一门

0评论2024-12-20363

高中是理科生大学学了文科专业,高中是文科生大学专业能报理科吗
今天特长生小编为大家分享关于高考特长生、艺术特长生、体育特长生、舞蹈特长生等招生简章和录取分数线的相关文章! 呵呵,你跟我大一的时候是一样的,我那个时候也是USQ的,大一下的时候转专业到英语系了。。。可以转专业的。。。没什么特别要求。你第7或者第8个礼拜的时候到学院内部网上下载转专业申请表交到商学院,然后再拿一分到你想转的那个分院。。。大概几天后那个分院会通知你参加笔试和面试。。。过了就可以转成功了,,基本上中澳双联班的学生转专业是有优势的,,,肯定能成功高中是文科生,大学选的专业是商务英语,现在想转专业

0评论2024-12-20532

北京语言大学可以考专四吗,北京外国语大学可以转专业吗
今天特长生小编为大家分享关于高考特长生、艺术特长生、体育特长生、舞蹈特长生等招生简章和录取分数线的相关文章! 可以转专业,英语专业除了对外汉和国际金融不可以转之外,所有的理论上都可以转,但是小语种的专业一般也不容易转入。条件是大一结束之后,有一个转专业考试,通过之后可以转,不过需要再读一年大一,因为,北语所有专业大一就开设专业课了。 P.S.北语最好的三个专业是英语 对外汉还有国际金融,这三者专业都不可以转入。所以英语系还是挺好的。北京语言大学是否可以转专业? 一年之后可以转专业,但只可以转韩语、汉语言

0评论2024-12-20464

新余学院的英语专业怎么样,新余学院可以报考专业八级英语吗
今天特长生小编为大家分享关于高考特长生、艺术特长生、体育特长生、舞蹈特长生等招生简章和录取分数线的相关文章! 1、全国各省份高考时间都是相同的,都是6月7-9日。 2、2016江西新余高考时间当然也是6月7-9日。 3、截至目前,包括上海、浙江两个高考综合改革试点在内,全国已有20省份出台高考改革方案。从全国来看,目前已公布改革方案的20省份,启动高考综合改革的时间集中于2014年到2019年。 其中,上海、浙江于2014年最先启动;北京、天津、湖南、海南、江西、山东、辽宁等6省份于2017年

0评论2024-12-20197

安徽大学转专业考英语吗,安徽大学转专业条件
今天特长生小编为大家分享关于高考特长生、艺术特长生、体育特长生、舞蹈特长生等招生简章和录取分数线的相关文章! 允许,任何大学都允许转专业,学生在学习期间对其他专业有兴趣和专长的,可以申请转专业;以特殊招生形式录取的学生,国家有相关规定或者录取前与学校有明确约定的,不得转专业。学校应当制定学生转专业的具体办法,建立公平、公正的标准和程序,健全公示制度。 学校根据社会对人才需求情况的发展变化,需要适当调整专业的,应当允许在读学生转到其他相关专业就读。休学创业或退役后复学的学生,因自身情况需要转专业的

0评论2024-12-20525

高考日语对报考大学有限制吗,高考日语跟英语录取分数线一样吗
今天特长生小编为大家分享关于高考特长生、艺术特长生、体育特长生、舞蹈特长生等招生简章和录取分数线的相关文章! 2023年湖南省普通高中学业水平合格性考试时间是2023年6月12日-14日。 学考和高考区别: 1、考试时间:学考一年两次考试机会,时间一般安排在每年的1月份和6月份,高考每年只有一次机会,时间在每年的6月7、8、9三天; 2、录取时间:学考填报志愿和录取时间集中在3月-5月之间,高考填报志愿时间从6月底开始,7、8月份都有可能会知道录取结果; 3

0评论2024-12-20421